Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση-Εργατική Πρωτομαγιά

Αρ. Πρωτ.426 Ηράκλειο 21/4/08

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Π Ρ Ο Σ

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, Γ.Σ. &

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.Η.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς εντάσσονται και οι εκδηλώσεις στο Μπραχίμο του Δήμου Γεροποτάμου Ρεθύμνης, στον τόπο που γεννήθηκε ο πρωτεργάτης του εορτασμού της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, Σταύρος Καλλέργης.

Πιστεύουμε ότι με την Παγκρήτια αυτή εκδήλωση στον τόπο καταγωγής του Σταύρου Καλλέργη, θα τιμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο άνθρωπος που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της Εργατικής Τάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση- συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 2 ΜΑΗ 1893 , που καθιερώθηκε στη συνέχεια.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση των Διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων και των Φορέων της Κρήτης , θα συμμετέχει στον Παγκρήτιο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς , που οργανώνεται την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Μαΐου 2008 στις 10 το πρωΐ στο Μπραχίμο.

Για τον σκοπό αυτό θα αναχωρήσουν λεωφορεία έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 8,30 το πρωΐ . Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει γεύμα στο Γενί Γκαβέ και επιστροφή γύρω στις 15.00 ( συμμετοχή 10 ευρώ).

Παρακαλούμε, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι 30 Απρίλη 2008 στη Γραμματεία του Ε.Κ.Η., ονομαστικά.

Συναδελφικά

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ

Δελτίο τύπου-αξιολόγηση παιδικής ζωγραφικής

Αρ. Πρωτ.430 Ηράκλειο 22/4/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Αξιολόγησης των έργων Ζωγραφικής για τα παιδιά Δημοτικών Σχολείων με θέμα: ΄΄ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ΄΄ η οποία αποτελείται από τους:

1.MΑΝΤΑΔΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ- Ζωγράφο, 2. ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ Α. Γ. Γραμματέας ΕΚΗ, 3.ΓΩΝΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ -μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Η., 4.ΚΛΙΝΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ Πρόεδρο Συλλ. . Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «ΔΟΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», 5. ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ Πρόεδρο Συλλ. Α΄ Βάθμιας Εκπ/σης «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» , 6. ΓΙΑΜΑΛΑΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ Πρόεδρο Συλλ. Α΄Βάθμιας Εκπ/σης «ΦΑΙΣΤΟΣ» και αξιολόγησαν τα έργα όπως παρακάτω:

1η ΟΜΑΔΑ παιδιά Α & Β τάξης

1ο Βραβείο : ΡΑΦΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- 16ο Δ.Σ.Η.- ΤΑΞΗ Β΄

2ο Βραβείο: ΚΩΝ/ΝΑ ΚΟΥΜΠΕΝΑΚΗ- 19ο Δ.Σ.Η.- ΤΑΞΗ Β΄

3ο Βραβείο: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΔΙΝΑΚΗ-2ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ- ΤΑΞΗ Α΄

2η ΟΜΑΔΑ παιδιά Γ & Δ τάξης

1ο Βραβείο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΙΝΟΣ -Δ.Σ. ΖΑΡΟΥ- ΤΑΞΗ Δ΄

2ο Βραβείο: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ – 1ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ- ΤΑΞΗ Δ΄

3Ο Βραβείο: ΟΛΓΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ -Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ- ΤΑΞΗ Γ΄

3η ΟΜΑΔΑ παιδιά Ε & ΣΤ τάξης

1ο Βραβείο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – 2ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ- ΤΑΞΗ ΣΤ΄

2ο Βραβείο: ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΛΕΥΡΗ- 2ο Δ.Σ. Ν. ΑΛΙΚ/ΣΟΥ- ΤΑΞΗ Ε΄

3ο Βραβείο :ΜΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ – 2ο Δ.Σ. ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ-ΤΑΞΗ Ε΄

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1Η ΟΜΑΔΑ παιδιά Α & Β τάξης

ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗ - 24ο Δ.Σ.Η.- ΤΑΞΗ Β΄

ΙΩΑΝΝΑ ΠΗΓΑΚΗ - 2ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ-ΤΑΞΗ Β΄

ΑΝΝΑ ΖΟΡΜΠΑΔΑΚΗ - 2ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ- ΤΑΞΗ Β΄

2Η ΟΜΑΔΑ παιδιά Γ & Δ τάξης

ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ- 2ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ- ΤΑΞΗ Γ΄

ΦΙΛΟΘΕΗ ΔΟΚΙΑΝΑΚΗ- 23ο Δ.Σ.Η.- ΤΑΞΗ Δ΄

ΚΑΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ- 2ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ- ΤΑΞΗ Δ΄

3Η ΟΜΑΔΑ παιδιά Ε & ΣΤ τάξης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΟΥΜΕΝΑΚΗΣ – 7ο Δ.Σ.Η.- ΤΑΞΗ ΣΤ΄

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΝΑΠΟΛΙΤΑΚΗΣ – 2ο Δ.Σ. ΑΡΚΑΛ/ΡΙΟΥ- ΤΑΞΗ ΣΤ΄

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ- 5ο Δ.Σ.Η. – ΤΑΞΗ Ε΄

Να υπενθυμίσουμε ότι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν θα δοθούν έπαινοι και θα γίνουν ειδικές κληρώσεις για τα παιδιά.

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΜΑΗ στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στις 9 π.μ. .

Καλούνται οι εργαζόμενοι, οι γονείς , οι Δάσκαλοι και τα παιδιά να την παρακολουθήσουν.

Στη συνέχεια στις 10 π.μ. θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση .

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΗ

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

Δελτίο τύπου

Αρ. πρωτ.: 400

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 14/4/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To EΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ συμπαρατάσσεται και στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων και αντιστέκεται δυναμικά στο ξεπούλημα των Οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Ο αγώνας των συνδικάτων είναι διαρκής και μακροχρόνιος, θα εκδηλώνεται σταθερά και δυναμικά σε κάθε απόπειρα εφαρμογής του νόμου Πετραλιά ( 3655/08) που καταργεί και ισοπεδώνει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δηλώνει επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλες τις απεργιακές κλαδικές κινητοποιήσεις των σωματείων της δύναμης του.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΗ

Δελτίο τύπου

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 393

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 11/4/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση στις 9 Απριλίου 2008 που οργανώθηκε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου και κατά την οποία μίλησε ο εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος με θέμα: “Κοινωνικές εξελίξεις και το μέλλον των συντάξεων”, στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου “Το τέλος του κοινωνικού κράτους- Αριστερά και συνδικάτα μπροστά στην απορρύθμιση’’.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Σαχίνης.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Η.

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου-Πρόσκληση σε παρουσίαση

Αρ. πρωτ.: 358
Ηράκλειο 7/4/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σας καλεί στην ανοικτή εκδήλωση- συζήτηση την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008 και ώρα 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με τον καθηγητή Εργατολόγο κ. Αλέξη Μητρόπουλου με θέμα: ΄΄ Κοινωνικές εξελίξεις και το μέλλον των συντάξεων΄΄, στη συνέχεια θα γίνει η παρουσία του νέου του βιβλίου: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Σαχίνης.ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΗ

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008

Επιστολή για το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ

Αρ. Πρωτ. 352
Ηράκλειο 4/4/08


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την παρακάτω επιστολή έστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου στον Υπουργό Απασχόλησης & Κοιν. Προστασίας και το Διοικητή ΙΚΑ που αφορά την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Υπηρεσιών του ΙΚΑ Ηρακλείου.
ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Η.

Δημοψήφισμα-υπογραφές

Αρ. Πρωτ. 346
Ηράκλειο 2/4/2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10.250 υπογραφές εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα από το Ηράκλειο έστειλε χθες στη ΓΣΕΕ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, για το Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, οι οποίες θα κατατεθούν μαζί με τις υπόλοιπες στον Πρόεδρο της Βουλής σήμερα το απόγευμα.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Η

Χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Αρ. Πρωτ. 347 Ηράκλειο 2/4/2008ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου ενημερώνει ότι αρχίζει η χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στους δικαιούχους των παροχών του, που απογράφησαν το χρονικό διάστημα από 29/10/2007 έως 07/12/2007 για να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα του 2008.
Οι δικαιούχοι του Περιφερειακού Γραφείου Ηρακλείου που απογράφησαν μπορούν να προσέλθουν από τη Δευτέρα 7η Απριλίου ,τις ώρες 08,00 – 14,00 , κατ’ αλφαβητική σειρά, για να παραλάβουν τα δελτία τους προσκομίζοντας βιβλιάριο ασθενείας και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Ο.Ε.Ε. 2810282997 & 2810283874.
Οι με επώνυμο:

Α ΔΕΥΤΕΡΑ 7/4/2008
Β ΤΡΙΤΗ 8/4/2008
Γ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4/2008
Δ ΠΕΜΠΤΗ 10/4/2008
Ε,Ζ,Η,Θ,Ι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/4/2008
Κ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/4/2008 ΤΡΙΤΗ 15/4/2008
Λ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/4/2008
Μ ΠΕΜΠΤΗ 17/4/2008
Ν,Ξ,Ο ΔΕΥΤΕΡΑ 21/4/2008
Π ΤΡΙΤΗ 22/4/2008 ΤΕΤΑΡΤΗ 23/4/2008
Ρ,Σ ΠΕΜΠΤΗ 24/4/2008 ΤΡΙΤΗ 29/4/2008
Τ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/4/2008
Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/5/2008

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΗ

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

Εργατικές κατοικίες - δελτίο τύπου

Αρ. πρωτ. 341
Ηράκλειο 1/4/2008ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 6 Απριλίου 2008 ημέρα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι θα γίνει τελικά η παράδοση, στους δικαιούχους, των παραχωρητηρίων και κλειδιών των Εργατικών Κατοικιών Κατσαμπά σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στον οικισμό του Κατσαμπά.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας –Λεωφ. Δημοκρατίας 51 μέχρι και την Παρασκευή 4 Απριλίου για να υπογράψουν τα παραχωρητήρια.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Η.

-------------------------------------------------------------------------------------------ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου , το Βιβλιοπωλείο «Περισπωμένη» και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλου.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ

Η εκδήλωση θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:

Ο κ. Γιώργος Σκουλατάκης –Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο κ. Βασίλης Λαμπρινός- Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο κ. Νικήτας Δολαψάκης –Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ο κ. Νίκος Μεντζίνης- Πρόεδρος του Ν.Τ. Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ . Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Σαχίνης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Κοινωνικές εξελίξεις και το μέλλον των συντάξεων»
Ηράκλειο 4/3/08

Συνάντηση είχαν χθες το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Αλβανίας κύριο Vili Minarolli. Μία εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε, με ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι.
Ο κύριος Minarolli ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ για την έμπρακτη συμπαράσταση που δείχνουν στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του.
Ο κύριος Σκουλατάκης με τη σειρά του διαβεβαίωσε τον κύριο Πρέσβη ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στη προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι για την επίλυση των προβλημάτων τους.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2008 ώρα 6,30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ανοικτή συζήτηση- εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Ρωμανιά ειδικό σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Συντάξεων, Βαρέων Ανθυγιεινών του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.